U2, de Ierse rockband, heeft deze week 2 maal het sportpaleis gevuld. Met hun “iNNOCENCE + eXPERIENCE TOUR 2015” pakten ze het minder groots aan dan een aantal jaar geleden op de Heizel. Onder het motto ‘klein en intiem’ gaven ze het aanwezige publiek weer het beste van hunzelf. Ik heb zelf de show kunnen bijwonen en laat jullie hieronder wat meegenieten.

Voor een volledig uitverkocht Sportpaleis mochten Bono en zijn collega’s The Edge, Larry Mullen Jr en Adam Clayton zich weer volledig uitleven.  Zanger Bono moest nog wat warmlopen in het begin van de show maar na een aantal liedjes ging het entertainment-gehalte de hoogte in. Ondanks een klein en relatief ‘simpel’ podium was de concertzaal toch volledig gevuld met de stemgeluiden van Bono en begeleidende instrumenten. Met moderne features in, op en boven het podium waaronder zelfs een ‘walk-through’ video scherm werden mooie en spectaculaire effecten bekomen.

Het openingsliedje ‘The Miracle (of Joey Ramone)’ was een mooie opener maar het viel op dat niet iedereen in de zaal bekend was met de nieuwste liedjes. Ook ‘Song For Someone’ – ‘Iris’ – ‘Raised By Wolves’ – ‘Every Breaking Wave’ – ‘Cedarwoor Road’ mochten het Sportpaleis vullen met ambiance.

Het dak ging er natuurlijk pas echt vanaf wanneer de klassiekers door het paleis galmde. Het ganse publiek schreeuwde mee op ‘Sunday Bloody Sunday’ en ‘With or Without You’ zorgde voor een algemeen kippenvelmomentje.

De volledige setlist van de show op woensdag 14 oktober 2015 zie je hieronder:

Even leek het op een talentenshow toen Bono een zeer enthousiaste dame op het podium liet komen om mee te dansen op het ritme van ‘Mysterious Ways’ en daarna mocht Hélène uit Luik eventjes fungeren als cameravrouw. Daarna mocht een andere fan zijn kunnen bewijzen op een gitaar van The Edge en kreeg hem na het meespelen van ‘Angel of Harlem’ zelfs kado (nota voor mezelf: ik moet dringend leren gitaar spelen en staanplaatsen kopen bij de volgende concerten).

Hieronder alvast wat sfeerbeelden (gsm-kwaliteit) van de show van 14 oktober 2015:

Zoals altijd sloten ze af in stijl met een opeenvolging van klassiekers:

  • ‘Where The Street Have No Name’
  • ‘Pride (In The Name Of Love)’
  • ‘With Or Without You’

en ze deden er nog een schepje bovenop tijdens de bisnummers:

  • ‘City Of Blinding Lights’
  • ‘Beautiful Day’
  • ‘I Still Haven’t Found What I’m Looking For’

Kortom de show was gevuld met een gevarieerde tracklist voor oude en nieuwe fans en kon alle aanwezigen zeker bekoren. We kunnen alleen maar hopen dat ze binnen een aantal jaar nogmaals ons land aandoen en het nog niet te snel voor bekeken houden. Ondertussen investeren in gitaarlessen, want je weet maar nooit :-).